lauantai 8. elokuuta 2015

KÄPÄLÄMÄKI

On viikkosiivouksen aika.
Tahtalidag vuoren huippua ei näy, ilma on kostea ja kuuma. Ikkunat ovat auki, ne ovat auki yötä päivää mutta nyt ei ole pienintäkään tuulen virettä. Imuri surisee, hikoilen niin, että selässäni kulkee pieniä vesinoroja. Hiukset liimautuvat kasvoihin, vaatteet kostuvat päälläni. 
Yläkerta on siivottu ja siirryn alakertaan. Ensin heitän maton ulos nurmikolle. Pyyhin pöytiä, imuroin. Siirryn keittiöön ja jatkan siivousta. 
Mies istuu terassilla näyttäen hyvin tyytyväiseltä ja lukee urheilu-uutisia netistä. 
Keittiö on siivottu. Koti on siivottu. Mies on syventyneenä lukemisiinsa mutta nostaa katseensa kun pyydän häntä puistelemaan maton. Hän hymyilee kysyvän näköisenä, muissa maailmoissa olleena.
Kysyy kuitenkin "Kaadanko sinulle lasin viiniä?"
"Hei, nyt, ihan totta, puistele matto tai joudut KÄPÄLÄMÄKEEN !!"
Mies hymyilee ja sanoo rauhallisesti: "sitten menen yläkertaan" ja hymy levenee kun hän päättää missä on hänen käpälämäkensä. 
Nyt kolmannessa kerroksessa, avoimella vintillä, on käpälämäki. 
Vanha kirjoituspöytä ja sänky on maalattu valkoiseksi, joka saa käpälämäen tuntumaan hiukkasen suomalaiselta kesämökiltä vaikka palmun kuivuneet alalehvät ulottuvat vintin päätyyn kuhisten kuivina ja Turkin kyyhkyset kurluttelevat sen lehvistöissä.
Miehellä on vielä toiveita. Vanha jääkaappi tulee siirtää vintille. Alakertaan tulee kyltti kavereille. Käpälämäki 3. krs. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti