maanantai 5. lokakuuta 2015

On aika hakea oleskeluluvalle jatkoa.

On maananta14.9. kun nousen ylös tuttuja Alanyan poliisilaitoksen rappuja. Suoraan toiseen kerrokseen ja ensimmäisestä ovesta oikealle. Olen hakemassa oleskeluluvalleni jatkoa, joka päättyy 23.9. ja sitä voi hakea aikaisintaan 2 viikkoa ennen sen päättymistä. 
Poliisit ovat paikoillaan mutta minut käännytetään toiseen huoneeseen. Saan käteeni esitteen " e-residence has started ". Naisvirkailija kertoo, että olemme muuttamassa ja kaikki hoidetaan Antalyassa. 
Hieno uutinen, kaikki toimii netissä ja ohjeita löytyy! Kaikki hoidetaan Antalyassa, se kuulostaa kuitenkin vähän huolestuttavalle.
Www.goc.gov.tr sivuilta löytyy ohjeita ja täytettävät lomakkeet Englannin ja Saksan kielillä. 
Muutamia muutoksia: hakemus on täytettävä netissä, tulostettava ja allekirjoitettava ja lähetettävä kirjattuna liitteineen maahanmuuttovirastoon. Hakemuksen voi tehdä 60 päivää ennen kuin oleskeluaika päättyy ja suosittelevat aloittamista 60 päivää ennen. 
Oleskeluluvan voi saada vuodeksi kerrallaan. Kun on saanut oleskeluluvan 8 vuoden aikana on mahdollista saada pysyvä oleskelulupa.
Sitten eikun täyttämään. Koska minulla on jo oleskelulupa niin löydän jo alustavasti lomakkeelta tietojani.
Kohta kohdalta asiat etenevät kun sitten ohjelma ei hyväksy osoitettani. Tarkoitus on päästä hakemus loppuun, jolloin ohjelma laskee viranomaismaksut ja antaa maksuohjeet. Nämä maksukuitit on myös liitettävä hakemuksen mukaan.
Useita yrityksiä ja sitten on soitettava Antalyan maahanmuuttovirastoon. Ensi viikolla alkaa kurban Bayram ja sitten virkamiehet ovat lomalla. Puhelimeen vastaa sujuvaa Englantia puhuva naisvirkailija, joka kehottaa tulemaan virastoon. " Ystäväni Ertan ja Ahmet auttavat "
Torstai aamusta ajamme Antalyaan. Yliopiston sairaala jää vasemmalle kun ajamme päätien vieressä kulkevaa  hiekkatietä ja moskeijan jälkeen tie kaartaa oikealle. Portista parkkipaikalle, turvatarkastuksen jälkeen piha-alueelle ja löydämme opastuskyltit.
Kari ei jää jonon jatkoksi vaan kysyy välittömästi Ertania ja Ahmettia. Saman tien istumme jo huoneessa nuoren virkailija Ertan beyn edessä. Kaikki virkailijat ovat joko nuoria naisia tai miehiä. Tunnelma on iloisen rento. Tietokoneet eivät toimi ja on odoteltava. Ertan bey tekee heti selväksi, että he ovat juuri meitä varten ja auttavat tosi mielellään.
Hän täyttää lomakkeen, tarkastaa liitteet ja Kari maksaa viranomaismaksut viraston kassaan. Ohjelma tulostaa samalla minulle lomakkeen, joka vastaa oleskelupaa Turkissa oleskeluun n. 1-1,5 kk. ajan jonka virallinen oleskeluluvan saanti kestää. Tällä lomakkeella en voi matkustaa ulkomaille ja tulla takaisin Turkkiin. 
Lähdemme virastosta tyytyväisinä. 
Seuraavana päivänä postitamme hakemuksen liitteineen kirjattuna saamaamme osoitteeseen.
Odottelen nyt kotipostiin kirjattua lähetystä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti